Min sista kväll?

Imorgon ska jag alltså operera ut min jävla visdomstand. Är så fruktansvärt rädd att jag ibland börjar hyperventilera helt plötsligt och måste linda in mig själv i en filt. Det stora problemet är att ingen tar min rädsla på allvar, alla säger "men ge dig nu Palo", utom mina föräldrar, dom säger "ge dig nu Elin" - men sak samma.

Den massiva avsaknaden av tröst har drivit mig in på farliga domäner, nämligen olika google-sökningar med termer som "visdomstand operation smärta" och "visdomstand operation komplikationer", och för säkerhets skull även "visdomstand operation död" och resultaten har som ni säkert kan ana varit föga lugnande.

Jag kommer säkert inte dö imorgon, men jag kommer nog att bli förlamad i nedre ansiktshalvan, förevigt deformerad och oförmögen att formulera förståeliga meningar.  Den minsta skadan jag räknar med är hamster/grottmänniske-käke och förlorad förmåga att känna smak. Bara tanken på att aldrig avnjuta en deli-k med hot chili i locket ♥


Som en för tidig julklapp

Var hos folktandvården här om dagen, bara det anknyter ju fint till rubriken kan man tycka. När jag var liten hade jag inget problem alls med tandläkare, tyckte det var ganska chill för jag har aldrig haft hål så föräldrarna var alltid stolta och man fick alltid nån schysst pryl efteråt liksom, win win situation. Det var först i tonåren det slog slint i skallen och jag började tycka att det var läskigt och att alla som jobbade där var hemskt otrevliga- det förstnämnda kan såklart ha sin förklaring i att det var då jag på allvar upptäckte sockret och dess biverkningar.

Iallafall, här om dagen, glider in, rätt djärv, och allt går huuuuur bra som helst, tandläkaren är hur gullig som helst och det gör bara uthärdligt ont att ha dom där plastgrejerna i munnen, ni vet när dom tar kort. Blev kanske lite väl avslappnad, började kanske tänka lite väl kaxiga tankar som "det här är ju inget farligt, vadfan har jag vart rädd för?"

Då, mina vänner, då släpper Käftis bomben. Vi ska rycka ut båda mina visdomständer. Med flertalet bekantas dramatiska berättelser i åtanke blir jag tvungen att att släppa den jobbiga, men oundvikliga frågan: gör det ont? Kommer nedanför att beskriva min krishantering i tre enkla steg.

1. Tandis berättar att jag ska få en bedövningsspruta i tandköttet - börjar känna mig rätt stirrig, eftersom att jag knappt klarar av att ta blodprov och en sylvass nål upp i käften känns lite sådär.
2. Tandis berättar att man kan måsta sära på tandköttet för att komma åt - det svartnar lite framför ögonen, samtidigt som jag kämpar OERHÖRT hårt för att slippa mentala bilder.
3. Tandis berättar att man ibland måste hacka bort benbitar - här spyr jag en liten mini-spya liksom inne i munnen, men det är lugnt hörrni, behövde inte svälja det igen, gick bara till den där lilla spottkoppen och spottade ut det.

Nä okej, inga mini-spyor, men när den här bloggen har vart tyst ett tag igen så vet ni vad som har hänt. Vart jag har avlidit.


Tänkte faktiskt blogga lite

Tänkte verkligen rycka upp mig och ta tag i bloggandet. Tänkte, jag lovar. Men sen ville min bror spela lite Heroes och man vill ju inte vara en shitty syrra liksom. Snart flyger väl den lilla duvungen ut ur boet och jag får sitta här och spela single player som ett jävla mähä. Det gäller att passa på.


Tänkte faktiskt blogga lite

Tänkte verkligen rycka upp mig och ta tag i bloggandet. Tänkte, jag lovar. Men sen ville min bror spela lite Heroes och man vill ju inte vara en shitty syrra liksom. Snart flyger väl den lilla duvungen ut ur boet och jag får sitta här och spela single player som ett jävla mähä. Det gäller att passa på.


RSS 2.0